Project Description

Πως να Ξεκινήσεις ένα Καινούργιο Εξάμηνο ή Σχολική Χρονιά με Σωστό Τρόπο

Η ιστοσελίδα υποστηρίζεται εν μέρει από τους αναγνώστες της. Εάν αγοράσεις κάτι μέσω των συνδέσμων μας, ίσως λάβουμε μια συνεργατική αμοιβή.

Το νέο εξάμηνο ξεκίνησε μόλις και σε αυτό το σύντομο άρθρο θα σου δώσω μερικά πράγματα να κάνεις για να διαβεβαιωθείς ότι  το εξάμηνο θα κυλίσει ομαλά.

Και ένα από τα κύρια πράγματα που θέλω να εστιάσω σε αυτό το άρθρο είναι πως να μην εξουθενωθείς και χάσεις το κίνητρό σου όσο το εξάμηνο προχωράει. Επειδή ξέρω ότι όταν αρχίσει ένα νέο εξάμηνο, είσαι γαμάτος από κίνητρο, σωστά;

Είσαι γεμάτος από ενέργεια και θέλεις πραγματικά να τα πας καλά στα μαθήματά σου και να εξελιχθείς. Όσο το εξάμηνο προχωράει, αρχίσεις να χάνεις αυτό το κίνητρο. Πράγματα απλά αρχίζουν να συσσωρεύονται  και οι διορίες αρχίσουν να αυξάνονται και το κίνητρο σου αρχίσει να μειώνεται.

Έτσι θέλω να μιλήσω για μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βεβαιωθείς ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ή τουλάχιστον, να περιορίσεις αυτές τις συνέπειες.

Αλλά πρώτα, θα σου μιλήσω για αλλαγές συνηθειών. Ένα νέο εξάμηνο είναι η τέλεια στιγμή να κοιτάξεις τις συνήθειες σου και να δεις τι αλλαγές μπορείς να κάνεις, να δεις συστήματα που μπορείς να χτίσεις για να γίνεις πιο αποτελεσματικός και αποδοτικός όσο το εξάμηνο προχωράει. Έτσι θα σας πω μερικά πράγματα που μπορούν πραγματικά να σε βοηθήσουν σχετικά με αυτό.

Αλλά πρώτα έχω μερικές σύντομες συμβουλές οι οποίες θα σε βοηθήσουν πριν το εξάμηνο αρχίσει ή μόλις αρχίσει.

Μια συμβουλή που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αρκετά κατά τη διάρκεια όλων των χρόνων σου στο πανεπιστήμιο είναι να βάζεις τις ώρες γραφείου των καθηγητών στο Google Calendar.

Τώρα, το Google Calendar σου επιτρέπει να δημιουργήσεις πολλά διαφορετικά ημερολόγια τα οποία μπορείς να κρύβεις ή να εμφανίζεις. Έτσι συνήθως, έχω εμφανή τα μαθήματά μου, τη δουλειά και ορισμένα ραντεβού, αλλά έχω και αυτό το ημερολόγιο που δείχνει όλες τις ώρες γραφείου των καθηγητών μου.

Και έτσι, εάν χρειαστεί να έρθω σε επικοινωνία με κάποιο καθηγητή, δεν χρειάζεται να ψάχνω στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου για να δω πότε θα είναι διαθέσιμος. Τα έχω όλα στο ημερολόγιο μου.

Αυτό το φτιάχνω πριν ξεκινήσει το εξάμηνο και οι πάντες είναι απασχολημένοι και έχω τη δυνατότητα να δω ακριβώς πότε μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους, σε ποιο σύνδεσμο να συνδεθώ και όλα αυτά τα ωραία.

Σε προτρέπω λοιπόν να κάνεις ακριβώς το ίδιο, καθώς είναι πολύ εύκολο και μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ελέγξεις το site του πανεπιστήμιου.

Τώρα, υπάρχουν μερικές ακόμα συμβουλές που σχετίζονται με το ημερολόγιο. Πρώτον, πέρνα όλα σου τα μαθήματα στο Google Calendar πριν το εξάμηνο αρχίσει. Και μια λιγότερο προφανή συμβουλή για να συνδεθεί με αυτό, κοιτά στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου και βρες τους συνδέσμους για τις τάξεις που παρακολουθείς και πρόσθεσε στοιχεία όπως το όνομα του διδάσκοντα και μια μικρή περιγραφή.

Αν είναι η πρώτη σου επαφή με αυτό το μάθημα, σίγουρα αυτό το βήμα θα σε βοηθήσει πολύ να εξοικειωθείς γρηγορότερα. Επίσης αυτό θα σε διευκολύνει, αν έχεις πολλά μαθήματα με μικρό κενό μεταξύ τους, να μην χάνεις χρόνο ψάχνοντας από την αρχή τις πληροφορίες του μαθήματος.

Τέλος, σε αυτό το ημερολόγιο είναι καλό να τοποθετήσεις τις σημαντικές ημερομηνίες του εξαμήνου. Μιλάω για πράγματα όπως τις μέρες που το πανεπιστήμιο δεν λειτουργεί, σε αργίες όπως την 25η Μαρτίου, τις ημέρες του Πάσχα ή τις όταν έχουμε εξεταστική. Αυτά τα πράγματα συνήθως αναγράφονται στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου και μπορείς να μεταφέρεις όλες αυτές τις ημερομηνίες στο ημερολόγιο σου.

Ο λόγος που αυτό είναι πολύ καλή ιδέα είναι επειδή προσωπικά υποστηρίζω κάθε βδομάδα, να ελέγχεις το ημερολόγιου σου την Κυριακή και να δημιουργείς ένα πλάνο για τις εργασίες και τα γεγονότα της εβδομάδας.

Και εάν αυτά τα γεγονότα είναι ήδη στο ημερολόγιο, μπορείς να κοιτάξεις τη Δευτέρα και να πεις «Είναι Μ. Δευτέρα, δεν έχω μάθημα. Μπορώ να δουλέψω σε ένα καινούριο project ή να διασκεδάσω». Και δεν χρειάζεται να ψάχνεις στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου για αυτές τις ημερομηνίες μέσα στην εβδομάδα. Και δεν χρειάζεται να βρεθείς προ εκπλήξεως για αυτές τις μέρες.

Τώρα ας μιλήσουμε για πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μην ξεμείνεις από ενέργεια όσο προχωράει το εξάμηνο. Ξέρεις ότι είσαι πολύ κινητοποιημένος όταν το εξάμηνο ξεκινάει. Θέλουμε λοιπόν να είμαστε σίγουροι ότι μπορείς να διατηρείς όσο περισσότερο από αυτό το κίνητρο όσο οι μήνες περνάνε, όσο οι εργασίες αυξάνονται.

Και το πρώτο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να σιγουρευτείς ότι έχεις καλές συνήθειες διαβάσματος. Ένας από τους καλύτερους τρόπους να χτίσεις καλές συνήθειες διαβάσματος είναι να έχεις μια καλή τοποθεσία για διάβασμα.

Πριν λοιπόν το εξάμηνο αρχίσει ή την πρώτη εβδομάδα βρες μια καλή τοποθεσία στην οποία θα διαβάζεις περισσότερο. Και μπορείς να τη συνδέσεις με μια συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα ή ίσως μια ώρα την οποία βολεύει κάθε μέρα στο ημερολόγιο σου. Αυτό θα αρχίσει να δημιουργεί μια συνήθεια.

Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει εάν έχεις κενά κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, καθώς σε άλλη περίπτωση μπορεί να βγάλει εκτός δρόμου τις σπουδές σου. Το χειρότερο πράγμα είναι να μένεις πίσω.

Σίγουρα μπορείς να συνέρθεις από αυτό με αρκετή δουλειά, αλλά εάν μπορείς να το αποφύγεις δημιουργώντας ένα πρόγραμμα όταν το χρειάζεσαι και μπορείς να το κάνεις αυτό όσο πιο εύκολο γίνεται, τότε αυτό πρόκειται να είναι προς όφελός σου.

Ελπίζω λοιπόν αυτές οι συμβουλές να σε βοηθήσουν. Εάν το διαβάζεις αυτό στην αρχή ενός νέου εξαμήνου, εύχομαι αυτό το εξάμηνο να αρχίσει καταπληκτικά και να συνεχίσει έτσι.

ZAK XIROU

Είμαι ο Ζαχαρίας. Σε αυτό το site εξερευνούμε εμπράκτους τρόπους και συμβουλές για να δημιουργήσουμε μια ευτυχισμένη, υγιή και παραγωγική ζωή.

Εγγραφή στο Newsletter