Project Description

Αρχική/Δεξιότητες Ζωής/Γιατί η ζωή σου είναι βαρετή

Γιατί η Ζωή σου Είναι Βαρετή

Ζαχαρίας Ξηρουδάκης

26 Αυγούστου, 2021

Γιατί η ζωή σου είναι βαρετή

Βλέπουμε τη ζωή σαν μια ευθεία γραμμή με μια αρχή, μέση και τέλος. Θέλουμε να συγκρίνουμε το τωρινό εαυτό μας με το παρελθόν, να βλέπουμε την προοδό μας και αν δεν νοιώθουμε οτι έχουμε μια καλή ζωή αυτή τη στιγμή, περιμένουμε για ένα καλύτερο μέλλον.

Συνήθως περνάμε τη μέρα μας ξυπνώντας, κάνοντας ένα μπάνιο και πάμε για δουλειά. Μόλις σχολάμε, ψωνίζουμε για να φτιάξουμε το μεσημεριανό μας και να δουμε Netflix μέχρι να πέσουμε για ύπνο.

Κάπως έτσι μοιάζει η καθημερινότητα αρκετών ανθρώπων. Οι περισσότεροι έχουμε μια ρουτίνα που ακολουθούμε ή έχουμε επιλέξει μερικά πράγματα που μας αρέσει να κάνουμε μέσα στη μέρα μας.

Ζώντας στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθούμε άλλους ανθρώπους να ταξιδεύουν σε εξωτικά μέρη, να τρώνε εντυπωσιακά φαγητά και να παντρεύονται το άτομο των ονείρων τους. Αυτό όμως δεν είναι η ζωή, είναι απλά μερικές στιγμές (highlights).

Όλες αυτές οι στιγμές που καταναλώνουμε επηρέαζουν την δική μας οπτική για τον εαυτό μας. Αρχίζουμε να βλέπουμε τη ζωή μας ως κάτι που πρέπει να τη γεμίσουμε με ξεχωριστές στιγμές. Έτσι οι μέρες που δεν συμβαίνουν αυτά τα εκπληκτικά πράγματα τις βλέπουμε ως ανεπαρκείς.

Οι εκπληκτικές αυτές στιγμές γίνονται η προσδοκία μας για μια καλή ζωή και οι κανονικές μέρες γίνονται βαρετές, νοιώθουμε σαν να ξοδεύουμε τη ζωή μας.

Ωστόσο, κανείς δεν περνάει μόνο εκπληκτικές στιγμές, ουτε καν ο Elon Musk. Ενώ μπορεί να κάνει πιο σημαντικά πράγματα τις περισσότερες φορές από ένα μέσο άνθρωπο, δεν σημαίνει οτι η ζωή του έχει μόνο τέτοιες στιγμές.

Καθημερινά οι περισσότεροι ξυπνάνε και καταπιάνονται με μια δουλειά, κάνουν πολλά πράγματα που δεν τους αρέσουν και συνεχίζουν να προσπαθούν μέχρι να έχουν το αποτέλεσμα που θέλουν.

Υπάρχει στις ζωές όλων μια καθημερινή μονοτονία. Όλοι έχουμε περίπου 16 ώρες ζωής που βιώνουμε μέσα στη μέρα μας, γεμίζοντας τη με πράγματα που ενώ μπορεί να φαίνονται φυσιολογικά και απλά, αυτά είναι η ζωή.

Αυτή η επανάληψη των ίδιων πραγμάτων μπορεί να είναι πολύ καταθληπτική ή να σε εμπνέει ανάλογα με το τρόπο που τη βλέπεις.

Σίγουρα θα είναι μια καταθληπτική εμπειρία, αν έχεις μια δουλειά που δεν σου αρέσει, κάνεις ρουτίνες που δεν είναι καλές για την υγεία σου και κάνεις πράγματα που σε δυσαρεστούν.

Αυτός είναι και ο λόγος που φανταζόμαστε τόσο πολύ για το μέλλον. Περιμένουμε να ζήσουμε μελλοντικά μια καλύτερη ζωή και γι’ αυτο πέφτουμε σε κατάθλιψη.

Ωστόσο οι 16 ώρες που έχουμε μέσα στη μέρα μας είναι κάτι που μπορούμε να ρυθμίσουμε. Μπορούμε να φτιάξουμε συνήθειες που μας εξυπηρετούν και να κάνουμε πράγματα που είναι σύμφωνα με τις αξίες μας και μας κάνουν χαρούμενους.

Αυτό μπορεί να είναι να κάνουμε περισσότερες βαθιές συζητήσεις με τους φίλους μας, να καταβάλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια για να μαγειρεύουμε καλύτερα ή να δημιουργούμε μια θετική συνήθεια για τη ζωή μας κάθε τόσο.

Έτσι ώστε όλα τα πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους, μας ανεβάζουν ψυχολογικά και μας βοηθούν να πετύχουμε τους στόχους μας να γίνονται αυτοματοποιημένα.

Με το να βλέπουμε από μια τόσο στενή οπτική τη ζωή μας, μας επιτρέπει να δίνουμε σημασία στο τι επιλέγουμε ανα πάσα στιγμή να κάνουμε. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να γίνουμε πιο κοινωνικό άτομο, τότε σημαίνει να πούμε ναι στα παιδιά για μπύρες μόλις μας καλέσουν.

Αν φαντάζεσαι τον εαυτό σου να γίνεις ένα πιο γυμνασμένο άτομο, τότε σημαίνει οτι πρέπει να πας γυμναστήριο σήμερα. Επειδή η ζωή μας είναι σήμερα και αυτό είναι όλο, απλά το σήμερα είναι επαναλαμβανόμενο.

TOP ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πως να Φτιάξω Βιογραφικό; Όλα Όσα Χρειάζεται να Ξέρεις (2023)

Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις ένα βιογραφικό που θα ξεχωρίζει.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Εγγραφή στο Newsletter

Όχι spam. Aπεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

Ζαχαρίας Ξηρουδάκης

Ο Ζαχαρίας Ξηρουδάκης είναι Content Marketer και δημιουργός της ομώνυμης ιστοσελίδας ZakXirou. Όποτε δεν δημιουργεί περιεχόμενο, απολαμβάνει να γυμνάζεται ή να διαβάζει περισσότερα σχετικά με το “γιατί” της ανθρώπινης ψυχολογίας.

Σχετικά Άρθρα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
Τρόποι για να Βγάλεις Έξτρα Εισόδημα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Σχετικά Άρθρα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
Τρόποι για να Βγάλεις Έξτρα Εισόδημα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Friday List Newsletter!

Σου έχουμε δωράκι 🎁 μια digital εργαλειοθήκη για το project σου!

Διάβασε τα καλύτερα ευρήματα σχετικά με την παραγωγικότητα, την μάθηση και την αυτοβελτίωση.

Ενημερώνεσαι πριν από όλους, μαθαίνεις για τα νέα μας και τι καινούργιο δημιουργήσαμε.

Εγγραφή στο Newsletter

Όχι spam. Aπεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.