Project Description

Θα Έπρεπε να Κρατάς Σημειώσεις σε Υπολογιστή;

Η ιστοσελίδα υποστηρίζεται εν μέρει από τους αναγνώστες της. Εάν αγοράσεις κάτι μέσω των συνδέσμων μας, ίσως λάβουμε μια συνεργατική αμοιβή.

Εάν διαβάζετε αυτό το άρθρο, πιθανόν ψάχνετε τους τρόπους για να κρατάτε πιο αποτελεσματικές σημειώσεις στη τάξη και επίσης να κάνετε αυτές τις σημειώσεις ευκολότερες για διάβασμα μετά.

Από τη μια πλευρά, το να κρατάς σημειώσεις σε έναν υπολογιστή είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις, πολύ πιο γρήγορο από το να τις γράφετε στο χέρι. Μπορείτε επίσης να πάτε πίσω και να προσθέσετε πράγματα στις ήδη γραμμένες σημειώσεις, να αναμορφώσετε τα πράγματα εύκολα και ένα προστιθέμενο όφελος είναι ότι μπορείτε να συγχρονίσετε τα πράγματα σε διαφορετικές συσκευές εάν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή όπως το Notion.

Με αυτό το τρόπο μπορεί να διαβάσετε σημειώσεις από το τηλέφωνό σας ή από οποιαδήποτε άλλη συσκευή έχετε μαζί σας.

Αλλά, από την άλλη πλευρά, όταν κρατάτε σημειώσεις στο χαρτί, έχετε πολύ περισσότερη ευελιξία. Μπορείτε να ζωγραφήσετε βελάκια, να φτιάξετε σύμβολα πιο εύκολα και για σημειώσεις μαθηματικών είναι πολύ καλύτερη μέθοδο να τις γράφετε στο χαρτί.

Επίσης, υπάρχουν μερικά ευρήματα ερευνών τα οποία πραγματικά μιλάνε υπέρ των σημειώσεων σε χαρτί και αυτές είναι που θα καλύψω σε αυτό το άρθρο.

Σε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2014, βρήκαν ότι οι μαθητές που κρατάνε σημειώσεις σε έναν υπολογιστή τείνουν να γράφουν κατά μέσο όρο 310 λέξεις.

Από την άλλη πλευρά, οι μαθητές που γράφουν σε χαρτί, κρατάνε σημειώσεις σε ένα μέσο όρο των 173 λέξεων. Η έρευνα επίσης βρήκε ότι οι μαθητές που κρατούσαν σημειώσεις σε χαρτί ήταν πιο εύκολο για αυτούς να ανακαλέσουν τι είχαν μάθει πριν από μισή με μια ώρα μετά από τη διάλεξη.

Το συμπέρασμα στο οποίο οι ερευνητές κατέληξαν ήταν ότι οι μαθητές που κρατάνε τις σημειώσεις τους σε laptops ήταν πιο επιρρεπής απλά να καταγράφουν αυτολεξεί ότι είχε ειπωθεί σε μια διάλεξη.

Ενώ οι μαθητές που κρατούσαν τις σημειώσεις τους  σε χαρτί πραγματικά κατέγραφαν ότι μάθαιναν και δημιουργούσαν νέα συμπεράσματα.

Είτε ή όχι επιλέξετε να κρατάτε σημειώσεις σε έναν υπολογιστή ή σε χαρτί, χρειάζεται να είστε προσεκτική σχετικά με τη μάθηση, όσο περισσότερο μπορείτε, στη τάξη μέσω του τρόπου που κρατάτε τις σημειώσεις σας.

Σκεφτείτε το με αυτό το τρόπο. Όταν ο καθηγητής σας παρουσιάζει μια νέα έννοια στη τάξη, ο εγκέφαλός σας εκλαμβάνει την πληροφορία με δύο διαφορετικούς τρόπους. Βλέπει τη σύνταξη της φράσης ή της λέξης την οποία ειπώθηκε, τα γράμματα και το τρόπο που οι λέξεις είναι τοποθετημένες στην πρόταση, αλλά επίσης βλέπει το νόημα πίσω από αυτήν.

Τώρα όταν καταγράφετε τις σημειώσεις στον υπολογιστή μπορεί να είναι πραγματικά εύκολο απλά να πέσετε στη νοοτροπία της καταγραφής κάθε πράγματα το οποίο ειπώθηκε. Και όταν το κάνετε αυτό, εσείς δίνετε έμφαση μόνο στη σύνταξη, το οποίο σημαίνει ότι αργότερα θα πρέπει να γυρίσετε πίσω και να μάθετε ξανά τις έννοιες.

Οι άνθρωποι που κρατάνε σημειώσεις στο χαρτί είναι πιο επιρρεπής να ψάχνουν για τις έννοιες, όπως αυτές παρουσιάζονται και να τις μαθαίνουν την ίδια στιγμή.

Αυτό συμβαίνει γιατί αυτοί δεν χρησιμοποιούν τόσο πολύ από τη δύναμη του εγκεφάλου τους στην καταγραφή κάθε μικρής λεπτομέρειας κατά τη διάλεξη. Εάν επιλέξεις να κρατάς σημειώσεις σε έναν υπολογιστή, να είσαι προσεκτικός σχετικά με τη μάθηση των εννοιών όταν αυτές παρουσιάζονται. Μην είσαι μια μηχανή απομαγνητοφώνησης.

Ή εάν βρίσκεις οτι ο πειρασμός του απλά να καταγράφεις απερίσκεπτα σημειώσεις στον υπολογιστή είναι πολύ μεγάλος, τότε απλά άλλαξε πηγαίνοντας στο χαρτί.

Αφού κρατήσεις μερικές σημειώσεις στο χαρτί, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σου για να τις καταγράψεις και να τις αποθηκεύσεις στο Notion.

Όχι μόνο θα σου δώσει πρόσβαση στις σημειώσεις σου όποτε έχει το τηλέφωνό σου, αλλά επίσης κάνει το κείμενο από τις σημειώσεις σου ανιχνεύσιμες (μέσω του search button στην εφαρμογή), από τη στιγμή που ο γραφικός σου χαρακτήρας δεν είναι χάλια.

ZAK XIROU

Είμαι ο Ζαχαρίας. Σε αυτό το site εξερευνούμε εμπράκτους τρόπους και συμβουλές για να δημιουργήσουμε μια ευτυχισμένη, υγιή και παραγωγική ζωή.

Εγγραφή στο Newsletter