Project Description

Πως Καταστρέφεις την Επιτυχία σου Μιλώντας για τους Στόχους σου

Μη μιλάς για τους στόχους σου

Εισαγωγή

Ένα από τα πράγματα που έχω μάθει με τα χρόνια είναι ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για το τι λες ότι πρόκειται να κάνεις, και ούτε εσύ θα έπρεπε. Δεν έχει σημασία πόσο πολύ κουνάς το στόμα σου, τίποτα δεν αλλάζει και να έχεις φιλοδοξία δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Σχεδόν όλοι έχουν κάποια φιλοδοξία. Όποιος και αν είναι ο στόχος σου στη ζωή, υπάρχουν σχεδόν εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι με ακριβώς τον ίδιο στόχο, εκτός αν έχεις κάποιο πολύ παράξενο στόχο.

Αγκάλιασε τη διαδικασία

Αλλά το να λες σε κάποιον ότι πρόκειται να κάνεις κάτι δεν είναι εντυπωσιακό σε κανένα, με κανένα τρόπο και πότε δεν ήταν. Έτσι αντί να υπερηφανεύεσαι στους φίλους σου σχετικά με το οτι σκοπεύεις να αρχίσεις προπονήσεις στο γυμναστήριο πιο σοβαρά ή να αρχίσεις να τρως υγιεινά από εδώ και στο εξής, προσπάθησε πραγματικά να πάρεις μερικές μέρες, εβδομάδες ή μήνες έχοντας πετύχει το στόχο σου.

Μάθε να αγκαλιάζεις τη διαδικασία του να πιέζεις τον εαυτό σου και να καταφέρνεις πράγματα όταν κανείς δεν κοιτάει, επειδή στην τελική, για ποιον το κάνεις αυτό έτσι κι αλλιώς; Επιθυμείς ειλικρινά να χτίσεις μια εταιρεία, ή απλώς λαχταράς το πατροναριστικό «Αυτό είναι φοβερό φίλε, μπράβο σου», το οποίο λαμβάνεις με την αναφορά του;

Τέσσερεις τύποι ανθρώπων

Υπάρχουν τέσσερεις τύποι ανθρώπων σε αυτό το κόσμο. Αυτοί που κάνουν συζήτηση και οι πράξεις τους ταιριάζουν με αυτά που ισχυρίζονται. Αυτοί που κάνουν συζήτηση και δεν κάνουν όσα έχουν ισχυριστεί. Αυτοί που δεν κάνουν συζήτηση και δεν καταφέρνουν κάτι. Και τέλος, αυτοί που δεν κάνουν συζήτηση, αλλά κάνουν πράξη όσα επιθυμούν.

Και θα συμφωνήσω ότι αυτή η τελευταία επιλογή είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα να επιδιώξεις. Επειδή αυτοί που κάνουν κουβέντα και τα λόγια τους αντικατοπτρίζουν τις πράξεις τους είναι συνήθως ενοχλητικοί και καυχιούνται σχετικά με το γεγονός ότι κάνουν πράγματα.

Αυτοί που κάνουν κουβέντα για όσα θέλουν και δεν τα κάνουν πράξη είναι ακόμα χειρότεροι γιατί προσποιούνται ότι κάνουν όλα αυτά τα πράγματα, αλλά απλά μιλάνε. Και η πιο στενάχωρη κατηγορία από την ομάδα είναι η τρίτη, όπου βρίσκονται αυτοί που δεν συζητάνε για τίποτα που επιθυμούν και αντίστοιχα δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξουν.

Ενώ η τελευταία επιλογή αφορά ανθρώπους που δεν συζητάνε όσα επιδιώκουν, αλλά κάνουν πράξη όσα επιθυμούν. Αυτοί είναι οι πιο ωραίοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο τύπος που είναι πλήρως γραμμωμένος, αλλά δεν μιλάει για αυτό.

Ο τύπος που οδηγεί ένα τρομερά ωραίο αμάξι, αλλά λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν τι κάνει για να βγάζει χρήματα. Ο τρόπος ζωής του αποτελεί απόδειξη, αυτός καθαυτός, για την αυστηρή πειθαρχία, τη σκληρή δουλειά, την υπομονή κτλ. Αλλά δεν το υποδεικνύει εκτός αν είναι με κάποια ομάδα ατόμων που παίρνει στα σοβαρά.

Να μιλάς πριν κάνεις κάτι είναι ένα άχρηστο βήμα στο δρόμο του πραγματικά να το κάνεις. Σε άλλη περίπτωση, επιζητάς την επιβεβαίωση για κάτι που δεν έχεις φέρει σε πέρας ακόμη.

Συνοψίζοντας

Έτσι αυτό εδώ είναι μια προσωπική πρόκληση για εμένα. Πήγαινε να πετύχεις κάτι που πάντα πραγματικά ήθελες, κάτι που ανέβαλλες για πολύ καιρό και κάτι το οποίο θα βελτίωνε δραματικά τη ζωή σου. Και όταν το κάνεις, μην το πεις σε κανένα.

Σου εγγυώμαι ότι αυτό θα βελτιώσει το τρόπο με τον οποίο βλέπεις τον εαυτό σου. Αυτό θα υποστηρίξει την αποτελεσματικότητα του εαυτού σου. Θα μεταφέρεις αυτή την αυτοπεποίθηση. Είναι σαν το δικό σου βρώμικο, μικρό μυστικό και αυτό θα διεισδύσει σε κάθε πτυχή του εαυτού σου, στις αλληλεπιδράσεις σου με άλλους ανθρώπους και μυστικά θα γνωρίζεις ότι είσαι γαμάτος και δεν έχεις να το πεις σε κανένα.

ZAK XIROU

Είμαι ο Ζαχαρίας. Σε αυτό το site εξερευνούμε εμπράκτους τρόπους και συμβουλές για να δημιουργήσουμε μια ευτυχισμένη, υγιή και παραγωγική ζωή.

Εγγραφη στο Newsletter