Project Description

Πως να Κάνεις το Πράγμα που Αποφεύγεις

Μη μιλάς για τους στόχους σου

Η ιστοσελίδα υποστηρίζεται εν μέρει από τους αναγνώστες της. Εάν αγοράσεις κάτι μέσω των συνδέσμων μας, ίσως λάβουμε μια συνεργατική αμοιβή.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάτι στη λίστα εργασιών μας που το αποφεύγουμε. Ή κάποιο project το οποίο αναβάλλουμε.

Σκέψου για μια στιγμή: ποια εργασία ή project απόφευγες πρόσφατα;

Μερικές πιθανότητες:

  • Μια αναφορά που δεν θέλεις να γράψεις
  • Το βιβλίο ή το blog σου που αποσκοπούσες να γράψεις
  • Την επιχείρηση που επιθυμούσες να δημιουργήσεις για χρόνια
  • Τα email που κάθονται στα εισερχόμενα σου για ένα μήνα
  • Να πας για τρέξιμο

Τι είναι αυτό που αποφεύγεις; Αναγνώρισέ το τώρα πριν προχωρήσεις.

Σε αυτό το άρθρο, θα αναζητήσουμε το γιατί αποφεύγεις αυτό το πράγμα και πως πραγματικά να το κάνεις.

Γιατί Αποφεύγουμε Αυτό το Πράγμα

Συχνά ξοδεύουμε τις μέρες κάνοντας τα πάντα, αλλά δεν θέλουμε να κάνουμε τα δύσκολα πράγματα.

Θα αναζητήσουμε κάτι μέχρι τέλους αντί να κάνουμε πραγματικά αυτό το πράγμα. Θα μιλάμε για αυτό, θα διαβάζουμε για αυτό, θα αγοράζουμε όλο τον εξοπλισμό, αλλά δεν θα κάνουμε στην πράξη αυτό το πράγμα. Θα ασχοληθούμε με τα email μας, τα μηνύματα, μικρές εργασίες και θα τσεκάρουμε τα social media ή τα νέα — απλά πολύ γρήγορα! — αντι να κάνουμε αύτο το πράγμα.

Γιατί; Προστατεύουμε τους εαυτούς μας από την αβεβαιότητα. Δεν θέλουμε να αισθανόμαστε οτι δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Δεν θέλουμε να φαινόμαστε χαζοί. Δεν θέλουμε να αισθανόμαστε οτι δεν είμαστε αρκετοί, δεν θέλουμε να αισθανόμαστε σαν μια αποτυχία ή απογοήτευση.

Προστατεύουμε τους εαυτούς μας από αυτά τα συναισθήματα. Γι’ αυτό κάνουμε οτιδήποτε άλλο.

Και φυσικά, αυτό δεν δουλεύει. Αποφεύγοντας να κάνουμε αυτό το πράγμα πραγματικά μας κάνει να νοιώθουμε περισσότερο πελαγωμένοι, περισσότερο σαν μια αποτυχία ή απογοήτευση, περισσότερο χαζοί ή ελλιπείς.

Η υπεκφυγή δεν δουλεύει.

Πως λοιπόν, μπορούμε να σταματήσουμε να αποφεύγουμε και να κάνουμε αυτό το πράγμα;

Πως να Κάνουμε Πραγματικά Αυτό το Πράγμα

Κάνουμε αυτό το πράγμα μέσω της απόφασης να το κάνουμε.

Πρέπει να σταματήσουμε για μια στιγμή και πραγματικά να αναλογιστούμε οτι αποφεύγουμε κάτι – το οποίο είναι αυτό που σας ρώτησα να κάνετε στην αρχή. Το κάνατε τότε; Συνήθως δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το δεδομένο, έτσι μπορεί να βοηθήσει να έχουμε μια κουβέντα με κάποιον άλλο σχετικά με αυτό, για να το αναφέρουμε, για να δεσμευτούμε. Κάθε μέρα, πες σε κάποιον αυτό το δύσκολο πράγμα που πρόκειται να κάνεις και πότε. Τότε ανάφερε το την επόμενη μέρα σε αυτούς, ακριβώς πριν τους πεις οτι πρόκειται να το κάνεις εκείνη την ημέρα.

Αποφάσισε να το κάνεις και μην διστάσεις. Μην αφήσεις τον εαυτό σου να επιχειρηματολογίσει υπέρ αυτού. Όταν αποφασίσεις να το κάνεις, απλά δεσμεύσου και κάνε το.

Κάντο σε ένα συγκεκριμένο χρόνικο διάστημα: πες σε ένα φίλο σου οτι πρόκειται να το κάνεις στις 10:00 ή όποτε σε βολεύει καλύτερα. Βάλε μια υπενθύμιση. Κάνε το όταν η υπενθύμιση χτυπήσει.

Εμψύχωσε τον εαυτό σου, εάν αυτό βοηθάει. Βάλε ανεβαστική μουσική, πιες λίγο τσάι, απομάκρυνε τους περισπασμούς και τότε αφέσου σε αυτό. Κάνε μια αντίστροφη μέτρηση: 5-4-3-2-1 και κάνε το!

Κάντο μαζί με κάποιον άλλο. Κάλεσε κάποιον για μια συνεδρία συγκέντρωσης με βιντεοκλήση σε μια συγκεκριμένη στιγμή και πες τους τι πρόκειται να κάνεις την επόμενη ώρα. Βάλε ένα χρονόμετρο, μη μιλάς, απλά δούλευε. Όταν ο χρόνος τελειώσει, αναφέρετε ο ένας στον άλλο πως πήγε. Επανάλαβετε καθημερινά. Κρατήστε αυτές τις συνεδρίες συγκέντρωσης για το πράγμα που αποφεύγετε.

Μπες στη συνήθεια της δράσης. Κέρδισε μικρές νικές. Οι μικρές νικές είναι απίστευτα ισχυρές. Αποφεύγεις να κάνεις μια μεγάλη εργασία; Κάνε 5 λεπτά από αυτή. Κάνε 10 λεπτά. Τελικά, κάνοντας μια ώρα από αυτή θα είναι πολύ ευκολότερη, αλλά κάνε το μικρότερο δυνατό κομμάτι και κέρδισε μια νίκη. Γιόρτασέ την! Χόρεψε, παραδέξου τον εαυτό σου. Τότε κέρδισε άλλη μια νίκη.

Με εξάσκηση, η συνήθεια του να κάνει το πράγμα που αποφεύγεις μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη. Χρησιμοποίησε αυτές τις τεχνικές για να φτάσεις εκεί.

Εαν επιθυμείς να εξασκηθείς κάνοντας το δύσκολο πράγμα, σε ενθαρρύνω να μάθεις για τη τεχνική Pomodoro, η οποία θα σε βοηθήσει πραγματικά να το πετύχεις.

ZAK XIROU

Είμαι ο Ζαχαρίας. Σε αυτό το site εξερευνούμε εμπράκτους τρόπους και συμβουλές για να δημιουργήσουμε μια ευτυχισμένη, υγιή και παραγωγική ζωή.

Εγγραφη στο Newsletter