Project Description

Πως να μην εγκαταλείπεις οτι αρχίζεις

Η ιστοσελίδα υποστηρίζεται εν μέρει από τους αναγνώστες της. Εάν αγοράσεις κάτι μέσω των συνδέσμων μας, ίσως λάβουμε μια συνεργατική αμοιβή.

Έχεις αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα να συνεχίσεις να κάνεις κάτι που ξεκίνησες;

Στην αρχή μπορεί να νοιώθεις τον ενθουσιασμό και να έχεις όλη την όρεξη να ασχοληθείς με αυτό. Στην πορεία όμως η πρόοδος σου μειώνεται και αρχίζεις να νοιώθεις οτι δεν θα τα καταφέρεις.

Το ίδιο έχει συμβεί και σε εμένα αρκετές φορές. Ωστόσο το τελευταίο χρόνο η επιθυμία μου να δημιουργώ συστηματικά υλικό για την ιστοσελίδα μου και να παράγω νέα βίντεο και παράλληλα να έχω και άλλες ασχολίες στη ζωή μου, με ώθησε να φτιάξω ένα σύστημα που θα κάνει τη διαδικασία πιο εύκολη και ευχάριστη.

Η στρατηγική για να κάνεις τη μάθηση πιο εύκολη

Η μέθοδος αυτή βοηθάει στο:

  • να μην σταματάς νωρίς
  • να αυξάνει την ευχαρίστηση ενώ να μαθαίνεις
  • και να φέρνει πιο γρήγορα αποτελέσματα

Δεν υπάρχει κάποια μυστική διαδικασία, πρόκειται απλά για μια συγκεκριμένη στρατηγική.

Υπάρχουν ορισμένα βήματα που θα σε βοηθήσουν σε οτι θέλεις να μάθεις.

Τα βήματα για να συνεχίσεις οτι κάνεις 

Υπάρχουν ορισμένα βήματα που θα σε βοηθήσουν σε οτι θέλεις να μάθεις.

1. Όρισε ένα στόχο 

Όσο πιο συγκεκριμένος είναι ο στόχος, τόσο το καλύτερο. Όσο πιο αφηρημένα είναι τα πράγματα τόσο περισσότερο θα δυσκολευτείς για να συνεχίσεις να κάνεις κάτι.

Θέσε έναν εφικτό στόχο που μπορείς να πετύχεις σύντομα και αποτελεί ένα μικρότερο μέρος από εκεί που θέλεις να φτάσεις.

2. Κάνε την αρχή

Ενώ οι περισσότεροι θέτουν ένα στόχο και βρίσκουν αυτό που επιθυμούν να κάνουν για κάποιο λόγο δεν ξεκινάνε ποτέ. Η δυσκολία ή η πολυπλοκότητα της διαδικασίας τους κρατάει πίσω.

Κάνε ξεκάθαρο στον εαυτό σου το γιατί θέλεις να μάθεις αυτό που επιθυμείς. Αυτό θα σε παρακινήσει παραπάνω να ξεκινήσεις.

Μην αναζητήσεις την τέλεια στιγμή, να αποκτήσεις περισσότερες γνώσεις ή να έχεις τον καλύτερο εξοπλισμό. Απλά ξεκίνα κι άσε τη διαδικασία να σε καθοδηγήσει.

3. Τεχνική Pomodoro

Ο ενθουσιασμός της αρχής μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε απογοήτευση. Το ηθικό σου είναι εύκολο να πέσει στην περίπτωση που δεν δεις άμεσα αποτελέσματα.

Με την εξάσκηση θα δεις αποτέλεσμα, ωστόσο χρειάζεται χρόνο. Αυτό που μπορεί να βοηθήσει είναι η τεχνική Pomodoro.

Μετά από 25 λεπτά ασχολίας κάνεις ένα διάλειμμα 5 λεπτών. Αυτό μπορεί να κάνει ιδιαίτερη διαφορά για να είσαι πιο παραγωγικός, το ηθικό σου να είναι ανεβασμένο και έτσι είναι ευκολότερο να συγκεντρωθείς.

Κατέβασε δωρέαν κάποια εφαρμογή Pomodoro ή χρησιμοποίησε ένα χρονόμετρο για να σου κάνει τη δουλειά.

4. Εξασκήσου έξυπνα

Για να μην παρατήσεις θα χρειάστει να έχεις πρόοδο. Γι΄ αυτό χρειάζεται μελέτη και ψάξιμο για να βρεις τους τρόπους που θα πετύχεις πιο γρήγορα τους στόχους σου.

Αναρωτήσου πως μπορείς να γίνεις καλύτερος σε οτι επιθυμείς και ποιοι τρόποι θα σε βοηθησούν. Αντιμετώπισε οτι θέλεις να μάθεις πιο λογικά και εκτιμώντας τους στόχους σου.

Χρησιμοποίησε τη τεχνολογία, βγάλε βίντεο τον εαυτό σου για να εντοπίσεις λάθη, βρες έναν δάσκαλο ή παρακολούθησε βίντεο άλλων για να σε οδηγήσουν.

5. Κάνε μια παύση

Αν νοιώσεις απογοήτευση ή κούρεση από αυτό που θέλεις να μάθεις, τότε κάνε ένα διάλειμμα λίγο καιρό.

Μην τα βάλεις με τον εαυτό σου και μην καταβάλεις υπερπροσπάθεια. Ο ενθουσιασμός της αρχής μπορεί να λειτουργήσει εναντίον σου. Για αυτό μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να θυμώσει για μια δυσκολία.

Κάνε ένα διάλειμμα και συνέχισε την επόμενη μέρα. Όλα αυτά είναι μέρος της διαδικασίας.

6. Γιόρτασε τη δουλειά σου

Όταν τα πράγματα πάνε όπως τα θες τότε γιόρτασέ τα. Δείξε στον εαυτό σου οτι κατάφερες να πετύχεις το τρόπο σου με ένα τρόπο εορτασμού.

Διάλεξε κάτι που σε ευχαριστεί για να σηματοδοτήση την επιτυχία σου και τη σύνδεσή της με τον εγκέφαλό σου. Είναι κάτι που δεν κάνουμε συχνά στη ζωή μας και μπορεί να μας δώσει αυτοπαρακίνηση και κίνητρο.

Επίλογος

Ένα πράγμα θέλω να σου μείνει από αυτό το άρθρο, να κάνεις την άρχη σε οτι θέλεις χωρίς να το υπεραναλύεις.

Ακολούθησε τις συμβουλές που περιγράφω παραπάνω και θα έχεις πιο γρήγορα αποτελέσματα σε οτι κάνεις. Το βασικό είναι να προσαρμόζεις τη διαδικασία στα θέλω σου και στην προσωπικότητά σου.

Καλή επιτυχία σε οτι κάνεις!

ZAK XIROU

Είμαι ο Ζαχαρίας. Σε αυτό το site εξερευνούμε εμπράκτους τρόπους και συμβουλές για να δημιουργήσουμε μια ευτυχισμένη, υγιή και παραγωγική ζωή.

Εγγραφή στο Newsletter