Project Description

Οι 10+1 Καλύτερες Εφαρμογές Παραγωγικότητας

παραγωγικότητα

Η ιστοσελίδα υποστηρίζεται εν μέρει από τους αναγνώστες της. Εάν αγοράσεις κάτι μέσω των συνδέσμων μας, ίσως λάβουμε μια συνεργατική αμοιβή.

Εάν είσαι ένα πολυάσχολο άτομο,τότε έχεις πολλά να φέρεις σε πέρας σε περιορισμένο χρόνο. Θα μπορούσες να ολοκληρώσεις σχέδον οτιδήποτε χρειάζεται κάνοντας το με ένα επεξεργαστή κειμένου και ένα ημερολόγιο σε χαρτί, αλλά αυτό δεν θα είναι πολύ αποτελεσματικό.

Για να κάνεις τα πράγματα ευκολότερα υπάρχουν εκατοντάδες εφαρμογές παραγωγικότητας εκεί εξώ για να σε βοηθήσουν με οτιδήποτε από το να τσεκάρεις τα καθήκοντά σου μέχρι να αποθηκεύσεις αρχεία.

Με τόσες εφαρμογές, ωστόσο είναι δύσκολο να ξέρεις ποια να διαλέξεις. Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργήσα αυτόν τον οδηγό, για να σου περιγράψω τις καλύτερες εφαρμογές παραγωγικότητας στη ζωή μου,για να σε βοηθήσουν σε οτι θέλεις να κάνεις στη δουλειά ή το σχολείο.

Εφαρμογή Διαχείρισης Εργασιών

Εάν δουλεύεις κυριώς μόνος, τότε ένα ημερολόγιο και μια εφαρμογή για λίστες καθηκόντων, πιθανόν να σου όλα όσα χρειάζεσαι για να παρακολουθείς τη δουλειά σου. Αλλά εάν δουλεύεις σε μεγαλύτερα projects είτε είσαι μέλος μιας ομάδας, τότε μια εφαμοργή διαχείρισης εργασιών μπορεί να είναι σωτήρια.

Με την κατάλληλη εφαρμογή, μπορείς να βεβαιωθείς οτι όλοι κάνουν το μέρος της δουλειάς τους στο χρόνο τους και να μειώσεις τον αριθμό των emails που χρειάζεται να στείλεις/λάβεις.

Καλύτερη Εφαρμοργή Διαχείρισης Εργασιών: Notion

Είναι δύσκολο να κατατάξεις το Notion σε μια κατηγορία, καθώς μπορεί να κάνει πολλά. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να κρατάς σημειώσεις, να παρακολουθείς τις συνήθειές σου, ακόμη και να διαχειριστείς τις υποχρεώσεις σου. Για εμένα, ωστόσο το Notion δουλεύει τελεία ως ένα εργαλείο διαχείρισης εργασιών.

Το χρηχσιμοποιώ για τα πάντα από να κρατάω σημειώσεις μέχρι να καταγράφω τις ιδέες μου για το περιεχόμενο και τα άρθρα που δημιουργώ. Επίσης, αν δουλεύεις με άλλα άτομα μπορούν πολλοί εύκολα να έχουν πρόσβαση στο υλικό που επιθυμείς.

Τέλος, αν είσαι φοιτητής ή καθηγητής, μπορείς να κάνεις ένα Personal Pro λογαριασμό δωρεάν (κανονικά $4/μήνα). Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εγγραφείς με το πανεπιστημιακό σου email.

Εφαρμογή Λίστας Καθηκόντων (To-Do List)

Κρατώντας μια λίστα από τα πράγματα που χρειάζεται να κάνεις είναι μια από τις μεγαλύτερες βελτιώσεις που μπορείς να κάνεις στην παραγωγικότητά σου. Να παρακολουθείς τις υποχρεώσεις θα σε βοηθήσει να διαβεβαιώθεις οτι η ζωή σου δεν καταρέει.

Καλύτερο To-Do List App: Todoist

Έχω δοκιμάσει πάρα πολλά to-do lists και το αγαπημένο μου είναι το Todoist. Μπορείς εύκολα να δημιουργήσεις λίστες από projects για να οργανώσεις όλες τις πτυχές της ζωής σου.

Εφαρμογή Ημερολογίου

Μαζί με το να έχεις μια λίστα καθηκόντων, το να κρατάς ημερολόγιο είναι απαραίτητο για να γίνεις ένα παραγωγικό άτομο. Ενώ η λίστα καθηκόντων υπάρχει για να παρακολουθείς τι έχεις να κάνεις, το ημερολόγιο σου υπάρχει για να παρακολουθείς που χρειάζεται να βρίσκεσαι.

Καλύτερο Calendar App: Google Calendar

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές ημερολογίου στην αγορά, αλλά το Google Calendar είναι ακόμη το καλύτερο. Είναι δωρέαν, δουλεύει μεταξύ διαφορετικών συσκευών, και λειτουργεί καλά τόσο ατομικά όσα και για ομάδες. Σου επιτρέπει να ελέγξεις πολλαπλά ημερολόγια χρησιμοποιώντας διαφορετικές χρωματικές κατηγορίες, όπως και να δημιουργήσεις πολλές υπενθυμίσεις για γεγονότητα.

Εργαλείο Κατά-Περισπασμών

Ίσως έχεις αντιληφθεί οτι δεν ξοδεύεις αρκετό χρόνο όσο θα ήθελες σε σημαντικά πράγματα. Για να πάρεις πίσω τον έλεγχο του χρόνο σου, σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις ένα εργαλείο κατά των περισπασμών.

Καλύτερη Εφαρμογή Κατά-Περισπασμών: Forest

Εάν το κινητό σου είναι η κύρια πηγή των αντιπερισπασμών, τότε το Forest είναι μια υπέροχη εφαρμογή για να σε κρατήσει συγκεντρωμένο. Είναι διαθέσιμο σε Android όσο και iOS, το Forest χρησιμοποιεί gamification για να σε αποτρέψει από το να πιάσεις το κινητό σου.

Μόλις ανοίξεις την εφαρμογή, θα φυτέψει ένα εικονικό δέντρο. Όσο δεν αγγίζεις το κινητό σου, το δέντρο θα μεγαλώνει. Αλλά αν πιάσεις το τηλέφωνό σου πριν ο χρονόμετρο τελειώσει, θα σκοτώσεις το δέντρο.

Με τον καιρό, θα δημιουργήσεις ένα “δάσος” (forest) το οποίο αναπαριστά την πρόοδο σου (κάθε δέντρο αντιπατοπτρίζει ένα τετράγωνο από συγκεντρωμένο χρόνο).

Εφαρμογή Email

Το email είναι μια πηγή άγχους και περισπασμού για πολλούς ανθρώπους, αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Η σωστή εφαρμογή email μπορεί να βοηθήσει να ξοδεύεις περισσότερο χρόνο σε παραγωγική, ευχάριστη δουλειά.

Καλύτερη Εφαρμογή Email: Gmail

Το Gmail είναι ήδη ένα διάσημο πρόγραμμα email και για καλό λόγο. Είναι δωρεάν και έχει υπέροχα εργαλεία οργάνωσης και συντομεύσεις πλήκτρων για να επεξεργάζεσαι τα email γρηγορότερα.

Εφαρμογή Βιντεοκλήσεων

Η επικοινωνία μέσω μηνυμάτων είναι αρκετή στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά μερικές φορές χρειάζεται να δεις το πρόσωπο ενός ανθρώπου και να ακούσεις τη φωνή του. Για αυτό, μπορείς να στραφείς σε μια από τις πολλές εφαρμογές βιντεοκλήσεων της αγοράς.

Καλύτερη Εφαρμογή Βιντεοκλήσεων: Zoom

Το Zoom είναι η αγαπημένη εφαρμογή βιντεοκλήσεων επειδή δουλεύει σταθερά. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από μια κλήση να πέφτει ή να κόβεται κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής συζήτησης και το Zoom είναι μακράν η πιο αξιόπιστη εφαρμογή βιντεοκλήσεων που έχω χρησιμοποιήσει.

Επιπλέον, το Zoom σου επιτρέπει να μοιράζεσαι εύκολα την οθόνη σου, να καταγράφεις κλήσεις και να στέλνεις προκλήσεις μέσω συνδέσμων. Και για τους περισσότερους ανθρώπους, η δωρέαν έκδοση θα είναι παραπάνω από αρκετή.

Εφαρμογή Συγχρονισμού Cloud

Όταν αποθηκεύεις ένα αρχείο σε ένα μόνο μέρος, τότε το ρισκάρεις. Εάν αποθηκεύσεις ένα αρχείο στον υπολογιστή σου, για παράδειγμα τότε είναι πιθανόν να το χάσεις εάν ο υπολογιστής κρασάρει ή κλαπεί. Και εάν ξεχάσεις τον υπολογιστή σου, δεν έχεις άλλο τρόπο για πρόσβασει στο αρχείο.

Για αυτό είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς μια εφαμοργή συγχρονισμού cloud για να διατηρεί τα αρχεία σου ασφαλή και προσβάσιμα μεταξύ συσκευών. Και με τον αριθμό των δωρεάν εφαρμογών συγχρονισμού cloud της αγοράς δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μη χρησιμοποιείς ένα.

Καλύτερη Εφαρμογή Συγχρονισμού Cloud: Google Drive

Υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές cloud διαθέσιμες και όλες προσφέρουν λίγο ή πολύ τα ίδια χαρακτηριστικά. Το Google Drive είναι ακόμα κορυφαία επιλογή επειδή σου δίνει 15GB ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου (περισσότερο από κάθε άλλο από τους ανταγωνιστές τους).

Και εάν χρειάζεσαι περισσότερο αποθηκευτικό χώρο από αυτόν, μπορείς να αναβαθμίσεις σε Google One και να λάβεις 100GB αποθήκευσης μόνο με 2€ ανά μήνα.

Εφαρμογή Στιγμιότυπων Οθόνης

Τα στιγμιότυπα οθόνης (screenshots) είναι απαραίτητα για να εξηγήσεις ιδέες και προβλήματα που με το κείμενο από μόνο του δεν μπορείς. Ενώ όλες τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα έχουν κάποιου είδους εγκατεστημένο εργαλείο στιγμιοτύπων οθόνης, αυτές οι εφαρμογές συχνά δεν έχουν ορισμένα χρήσιμα χαρακτηριστικά. Εδώ είναι η αγαπημένη μου εφαρμογή για να κρατάτε στιγμιότυπα οθόνης ανάμεσα στις συσκευές σας.

Καλύτερο Εργαλείο Στιγμιότυπων Οθόνης: Monosnap

Το Monosnap είναι ένα κομψό εργαλείο για να παίρνετε στιγμιότυπα οθόνης τόσο σε Mac όσο και σε Windows υπολογιστες.

Με μόνο μερικά κλικς μπορείς να πάρεις ένα στιγμιότυπο οθόνης από κάθε μέρος της οθόνης. Η εφαμοργή τότε σου επιτρέπει να επεξεργαστείς και να προσθέσεις σχόλια στις εικόνες πριν τις αποθηκεύσεις στον υπολογιστή σου ή τις ανεβάσεις για αποθήκευση στο cloud.

Διαχειριστής Κωδικών

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι χάλια στη διαχείριση κωδικών. Εάν χρησιμοποιείς τον ίδιο κωδικό στα πάντα, ρισκάρεις να χάσεις όλους σου τους λογαριασμούς έαν ένας από αυτούς χακαριστεί. Και εάν ο κωδικός είναι κάτι απλό όπως η ημερομηνία των γενεθλίων σου ή το όνομα του κατοικιδίου σου, μπορεί να είναι εύκολο σε οποιονδήποτε να το μαντέψει.

Οι πιο ασφαλείς κωδικοί είναι μεγάλοι, σύνθετοι και μοναδικοί. Αλλά πως υποτίθεται να θυμάσαι μια ντουζίνα από μοναδικούς, σύνθετους κωδικούς; Ευτυχώς, δεν χρειάζεται. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς ένα διαχειριστή κωδικών για να κρατάει τους κωδικούς για εσένα.

Καλύτερος Διαχειριστής Κωδικών: Dashlane

Το Dashlane κάνει εύκολη τη δημιουργία, αποθήκευση και πρόσβαση σε σύνθετους κωδικύς για κάθε εφαρμογή και ιστοσελίδα που χρησιμοποιείς.

Μόλις εγκατασήσεις το Dashlane, μπορεί αυτόματα να δημιουργήσει δυνατούς συνδυασμούς κωδικών. Αφού δημιουργήσεις ένα κωδικό, το Dashlane θα τον αποθηκεύσει με ασφάλεια και τον βάζει αυτόματα κάθε φορά που χρειάζεται να συνδεθείς σε μια εφαρμογή ή ιστοσελίδα.

Για να διατηρήσεις τους κωδικούς ασφαλείς, το Dashlane απαιτεί να δημιουργήσεις και να θυμάσαι ένα μόνο κωδικό. Όποτε θέλεις να έχεις πρόσβασει στους κωδικούς σου, αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να γράψεις αυτόν το master κωδικό.

Επιπροσθέτως εκτός από τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του για τη διαχείριση κωδικών, το Dashlane επίσης περιλαμβάνει μερικά μπόνους, όπως ένα VPN για να “σερφάρεις” ιδιοτικά σε μη εξασφαλισμένες διαδικτυακές συνδέσεις και τη δυνατότητα να αποθηκεύεις άλλες πληροφορίες όπως τα στοιχεία της πιστωτικής σου κάρτας.

Επέκταση Κειμένου

Οι υπολογιστές υπάρχουν για να αυτοματοποιούν επαναλαμβανόμενες εργασίες. Ωστόσο, δεν έχει νόημα να πληκτρολογείς τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά. Είναι πολύ πιο βολικό να αφήνεις τον υπολογιστή να το κάνει για εσένα με μια εφαρμογή επέκτασης κειμένου.

Οι επεκτάσεις κειμένου σου επιτρέπουν να πληκτρολογήσεις συχνές λέξεις ή φράσεις με συντομεύσεις πληκτρολογίου. Εδώ είναι η αγαπημένη μου εφαρμογή επέκτασης κειμένου:

Καλύτερη Εφαρμογή Επέκτασης Κειμένου: aText

Το aText είναι μια απλή εφαρμογή επέκτασης κειμένου για Mac και Windows. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δημιουργήσεις συντομεύσεις για φράσεις τις οποίες χρησιμοποιείς συχνά και το aText θα αλλάζει αυτόματα τη συντόμευση σε μια φράση κάθε φορά που την πληκτρολογείς.

Για παράδειγμα, εαν συχνά πληκτρολογείς τη φράση “Σε ευχαριστώ πολύ”, μπορείς να ρυθμίσεις το aText να βάζει αυτόματα αυτή τη φράση κάθε φορά που πληκτρολογείς τη συντόμευση “;σεπ”.

Είναι επίσης καλή πρακτική να αρχίζεις τις συντομεύσεις με μια άνω τελεία ή άλλο σημείο στίξης έτσι ώστε να μη βάζεις καταλάθος αυτή τη φράση όταν πληκτρολογείς μια λέξη.

Σημείωση: Ενώ η έκδοση των Windows του aText είναι δωρεάν, η έκδοση για Mac κοστίζει 4.99€ (με 21 μέρες δωρεάν δοκιμαστική περίοδο).

Εφαρμογή Σάρωσης Αρχείων

Εάν ακόμη χρησιμοποιείς ένα επιτραπέζιο scanner, θα ενθουστιαστείς να μάθεις οτι υπάρχουν τώρα εφαρμογές σάρωσης διαθέσιμες στο κινητό σου. Υπάρχουν εφαρμογές που μπορούν να δημιουργήσουν υπέροχες εικόνες και σου επιτρέπουν να σκανάρεις έγραφα οπουδήποτε.

Καλύτερη Εφαρμογή Σάρωσης Αρχείων: Scanbot

Το Scanbot είναι η καλύτερη εφαρμογή σάρωσης στην αγορά. Σου επιτρέπει να σκανάρεις ταχύτατα κάθε είδους αρχείο, είτε αυτό είναι μια απόδειξη, ένα πίνακας ή μια σελίδα τετραδίου.

Το Scanbot περικόπτει αυτόματα και βελτιστοποιεί την εικόνα. Και μολίς έχει σαρώσει την εικόνα, το Scanbot θα τη μετατρέψει σε PDF το οποίο μπορείς να ανεβάσεις σε διάφορα cloud αποθήκευσης, συνομιλίες κ.α.

ZAK XIROU

Είμαι ο Ζαχαρίας. Σε αυτό το site εξερευνούμε εμπράκτους τρόπους και συμβουλές για να δημιουργήσουμε μια ευτυχισμένη, υγιή και παραγωγική ζωή.

Εγγραφη στο Newsletter